Spoedcursus turbocursus zwemmen

Veendam Wildervank Stadskanaal en omstreken

Spoedcursus zwemmen / vakantie zwemkamp 2020 (6 – 18 juli)

In de eerste 2 weken van de zomervakantie het zwemdiploma A halen

Een spoedcursus zwemmen / vakantie zwemkamp, wat houdt dat in?

In de zomervakantie organiseren wij een spoedcursus zwemmen / vakantie zwemkamp om het zwemdiploma A te halen. De kinderen leren dan in twee weken zwemmen. We organiseren de cursus al meer dan 15 jaar met succes.

Zwemles en ontspanning

Per dag krijgen de kinderen maximaal 3 1/2 uur zwemles. Het is intensief, toch proberen we het ook ontspannen te houden, zodat het voor de kinderen ook leuk is. De lessen worden daarom afgewisseld met ontspanning.

Er is opvang waarbij we een boek lezen, een video kijken, spelletjes spelen en tekenen. Tijdens de 3 kwartier dat de kinderen niet zwemmen krijgen ze ook steeds eten en drinken.

Opbouw van de zwemles

In het begin zijn we vooral bezig met ontspanning in het water. Al snel volgt de rugcrawl en de beenslag van de enkelvoudige rugslag. Daarna komt de combinatie met de armen erbij. Tenslotte ook het watertrappen.

Ervaringen

Kinderen ervaren het als een erg leuke, maar wel intensieve manier om zwemmen te leren. Ouders vinden het fijn dat hun kind tijdens de zomervakantie een zwemdiploma op zak heeft. Wel is het belangrijk om na de twee weken samen met je kind te blijven oefenen.

Diploma garantie

Als kinderen door welke oorzaak ook het diploma niet halen dan kunnen ze gratis doorgaan in de reguliere lessen. (dit geldt voor kinderen vanaf 6 jaar)

Lestijden

De spoedcursus zwemmen is in de eerste en tweede week van de zomervakantie, van maandag tot en met vrijdag. Donderdag- en vrijdagmiddag zijn de kinderen vrij. De kinderen zwemmen steeds drie kwartier. Eerste groep van 8.30-15.15 uur, de tweede groep van 9.15-16.00 uur

Het proef-zwemmen is op de donderdag en diploma-zwemmen op de vrijdag van de tweede week.

Kosten

De kosten voor de spoedcursus zijn in 2020 € 650,-
2e en volgende kind € 25,- korting.
Hierbij is alles inbegrepen (zwemlessen, proef/diploma-zwemmen, diplomagarantie, begeleiding tijdens vrije tijd, eten en drinken).

Vragen?

Bel dan gerust met 0598-632631

Voorwaarden

Twijfelt u of uw kind geschikt is? We adviseren de spoedcursus zwemmen aan kinderen vanaf 6 jaar. Ook is het belangrijk dat de kinderen geen last hebben van watervrees. Durft uw kind nog niet ontspannen met zijn gezicht in het water of zich onder water voort te bewegen, ga hier dan zelf mee aan de slag.

Voordat de spoedcursus zwemmen begint, kijken we eerst naar de kinderen. We nodigen ze uit om een keer te proef-zwemmen. Dan kunnen wij zien of uw kind vrij is in het water en of hij of zij echt wat aan de cursus heeft.

Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe kan helpen!
Als door het Coronavirus of een andere oorzaak het geld ontbreekt waardoor kinderen of jongeren geen lid kunnen blijven of worden van een sport-, muziek of dansvereniging, dan kan het Jeugdfonds de contributie betalen. Natuurlijk ligt alles nog stil maar als de aanvraag nu gedaan wordt, kunnen kinderen en jongeren direct meedoen of blijven meedoen zodra er weer gesport, gedanst of muziek gemaakt mag worden.

Aanmelden kan via kindsupportdrenthe.nl
Vragen bij voorkeur via e-mail of op dinsdag- en donderdagochtend van 9 tot 12 uur via telefoon 085 086 28 66.